Delovanje

 

KAMINI SEGUIN               

 

 

 

      

 

Neobvezno povpraševanje

Ime *
 
E-mail *
 
Telefon:
Vaše sporočilo oz. vprašanje  *
 

KONTAKT

Prodajno razstavni salon:

Naslov:   Brezje pri Grosupljem 10,
1290 Grosuplje
Delovni čas:   po predhodni najavi
Tel.:   041 62 99 62
E-mail:   contact@kamini-seguin.si

 

Podjetje:

Ime:   TERMOCOM d.o.o.
Naslov:   Brezje pri Grosupljem 10,
1290 GROSUPLJE
Faks:   01 7862 368

Delovanje

Načelo delovanja kamina je preprosto. Za učinkovito ogrevanje izkorišča znan pojav - konvekcijo. Hleden zrak prihaja iz spodjega dela in se ogret dviguje znotraj spodnjega dela kamina. Tok toplega zraka, ki ga ustavi spuščen strop, se prenaša skozi rešetke za izhod toplega zraka.

 

Sistem z dvojnim izgorevanjem (DAFS)

Pri podjetju Seguin posvečajo veliko raziskav izboljšanju delovanja in izkoristka ogrevanja. Plod njihovega naprednega razvoja je Sistem za dvojno izgorevanje (DAFS), ki še dodatno poveča izkoristek ogrevanja kaminov. Preberite več...

 

Multichauf

Za prenos toplote v sosednje prostore so pri podjetju Seguin razvili sistem MULTICHAUF. Sistem uporablja posebej prirejene gibljive izolirane cevi za pretok toplega zraka. Preko njih ga enakomerno razporedi po prostorih, v katere so napeljane toplozračne cevi.

 

Sistem MULTICHAUF
Slika prikazuje osnovni princip napeljave in delovanja sistema.<

 

POMEMBNA PRIPOROČILA

Kaminski vložki z visokim izkoristkom toplote. Namestitev mora biti izvedena v skladu s pravili stroke, ki se zlasti nanašajo na izolacijo in razdalje, ki  jih je potrebno upoštevati pri montaži glede na vnetljive snovi. Odgovornost proizvajalca je vezana na specifično garancijo za različno opremo za kaminske vložke.

Namestitev in uporaba morata biti v skladu z navodili, priloženimi k vsaki napravi.